Als culinaire toevoeging

Terug naar overzicht
Line
Cheesepop snack Cheesepop snack
Post Thumbnail
Voor tijdens de koude winterdagen...

Gepofte aardappel met spek

50 min
4 personen

Mail dit recept!

Ingrediënten

  • 4 grote pof aardappels (licht kruimig)
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 el boter
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 takje bosui
  • Cupje (65g e) Cheesepop

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Boen de aardappels schoon en maak inkepingen; snij ze elk drie à 4 keer overdwars tot ¾ in, zodat ze een beetje open staan, en leg elk op een stuk aluminiumfolie.
  3. Strooi de tijm en rozemarijn in de inkepingen. (Indien verse kruiden gebruikt worden; hak dan eerst de rozemarijn- en tijmblaadjes fijn)
  4. Snij de plakjes spek in stukken en verdeel in de inkepingen.
  5. Snij de bosui en rode peper in dunne ringen en verspreid deze over de aardappelen.
  6. Bestrooi de aardappels met zout en peper en besprenkel met boter.
  7. Vouw de aardappels losjes en luchtdicht in de aluminiumfolie en pof ze in de oven in ca. 45 min. gaar.
  8. Maak de foliepakketjes open zodat de aardappels open liggen. Verdeel de Cheesepops over de aardappels en zet ze nog even in de oven tot de Cheesepops warm zijn.
  9. Snipper de rode ui en strooi over de aardappels.
Deel het met vrienden!

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten?

Meld je aan door hieronder je e-mailadres in te voeren en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten!

Meer, meer, meer!