Als culinaire toevoeging

Terug naar overzicht
line
Een lekkere herfstmaaltijd

Romige pompoensoep

15 min
4 personen

Mail dit recept!

Ingrediënten

  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 800 ml water
  • 1 flespompoen
  • 15 g peterselie
  • 125 g crème fraîche
  • Cupje (65g e) Cheesepop

Bereiden

  1. Snijd de flespompoen door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Fruit de ui en de knoflook in een soeppan. Voeg hier na 2 minuten de pompoenblokjes aan toe en roer dit 2 minuten lang door.
  3. Voeg het water aan de pompoen, ui en knoflook toe en wacht tot het kookt.
  4. Laat de groentebouillontabletten oplossen in het kokende water en laat dit 10 minuten op laag vuur doorkoken.
  5. Pureer met een staafmixer het geheel en zeef het tot een gladde soep.
  6. Snijd de peterselie fijn.
  7. Schep de soep in kommen. Verdeel de crème fraîche, de peterselie en de Cheesepops erover.

Door: Oanh’s Kitchen (Instagram)

Deel het met vrienden!

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten?

Meld je aan door hieronder je e-mailadres in te voeren en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten!

Meer, meer, meer!