De crouton van 100% kaas

Terug naar overzicht
Line
Cheesepop snack Cheesepop snack
Aardappelsalade met cheesepop cheddar
In deze aardappelsalade vormen diverse smaken een overheerlijk geheel

Aardappelsalade met ei, groene asperges en Cheesepop Cheddar

25 min
2 personen

In deze aardappelsalade vormen diverse smaken een overheerlijk geheel. We combineren de zachte smaak van aardappel en ei met de frisse smaak van een kwark-dillesaus en het zoute en knapperige van Cheesepop Cheddar

Ingrediënten

  • 400 gr krieltjes met schil
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr groene aspergetips
  • ½ komkommer
  • 100 gr volle kwark
  • 1 el mayonaise
  • 5 takjes dille
  • 30 gr kappertjes
  • ½ citroen
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 45 gr Cheesepop Cheddar

Bereiden

  1. Breng 2 pannen met water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook in 10 min. gaar in één pan en giet af. Kook de eieren in 6 min. zacht in de andere pan. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel en snijd doormidden.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de aspergetips in 4 min gaar. Schil ondertussen de komkommer maar laat telkens een deel van de schil ongeschild voor een speels effect. Snijd de komkommer in plakjes.
  3. Meng de kwark, mayonaise, de helft van de dille, 10 gram van de kappertjes, het sap van de citroen, een snufje zout en de helft van de peper in een keukenmachine tot een gladde saus.
  4. Verdeel de dillesaus over een grote schaal. Voeg de krieltjes, eieren, komkommer, aspergetips, overige kappertjes en Cheesepop Cheddar toe. Maak af met het overige zout, peper en dille.
Deel het met vrienden!

Email dit recept!

Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.


    Ja, ik wil vaker recepten in de mail ontvangen

    Meer, meer, meer!