De lekkerste recepten met Cheesepop

Terug naar overzicht
Line
Cheesepop snack Cheesepop snack
Asperges met gerookte zalm, ei-mimosa, botersaus en Cheesepop Gouda
In dit gerecht combineren we wijn en kaas op een verrassende manier

Asperges met gerookte zalm, ei-mimosa, botersaus en Cheesepop Gouda

30 min
2 personen

Wijn en kaas zijn een goede combinatie waar niet over te twijfelen valt. In dit gerecht combineren we wijn en kaas op een verrassende manier. Deze asperges worden namelijk geserveerd met zalm, een botersaus met witte wijn en Cheesepops waarbij de smaak van de Cheesepops goed naar voren komt.

Ingrediënten

  • 45 gr Cheesepop Gouda (bakje 65g)
  • 1 ui
  • 4 gr bieslook
  • 3 eieren
  • 500 gr witte asperges
  • 1,5 tl zout
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 gr ongezouten roomboter
  • ½ tl zwarte peper
  • ¼ tl witte peper
  • 100 gr gerookte zalm, in plakken

Bereiden

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de bieslook grof. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in 10 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel en hak fijn tot een mimosa.
  2. Schil de asperges met een dunschilller en snijd het onderste harde gedeelte eraf.
  3. Leg de asperges plat in een grote pan. Voeg water toe tot de asperges net onder water staan. Voeg vervolgens 1 tl van het zout toe en breng aan de kook. Kook de asperges in 5 à 8 min. gaar. Controleer na 5 min. met een mes of de asperges zacht zijn. Giet de asperges af.
  4. Voeg de ui en wijn toe aan een pan en breng aan de kook totdat de saus tot ongeveer de helft is ingedikt. Zeef de stukjes ui uit de saus, voeg de saus weer toe aan de pan en zet deze op laag vuur. Snijd de boter in blokjes en voeg één voor één toe aan de pan. Blijf met een garde roeren totdat alle boter is gesmolten. Breng op smaak met het resterende zout en voeg de witte peper toe.
  5. Leg de asperges op een bord, gevolgd door de plakken gerookte zalm, ei-mimosa en de pops. Garneer met bieslook en maak af met de botersaus.
Deel het met vrienden!

Email dit recept!

Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.


    Ja, ik wil vaker recepten in de mail ontvangen

    Meer, meer, meer!