


Boerenkool Quinoa Bowl
30 min
4 personen
Ingrediënten
- 300 g boerenkool
- 200 g quinoa
- 250 g pompoen
- 1 el sesam
- 200 g rode kool
- 2 eieren
- 2 avocado’s
-
1 tl honing
-
1 tl citroensap
- Cupje (65g e) Cheesepop
Bereiden
- Kook de eieren in ca. 3-4 min. zacht gaar.
- Snij de pompoen door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een pan met de olijfolie en bak de kleine boerenkool blaadjes totdat ze lichtbruin kleuren en de randjes een beetje knapperig zijn. Bestrooi licht met zout en peper. Doe hetzelfde voor de rode kool en de pompoen.
- Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.
- Meng de honing en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Doe vervolgens de avocado samen met de quinoa, boerenkool en de rode kool in een kom. Besprenkel dit geheel met de honing citroen dressing.
- Maak het gerecht af met de Cheesepop en een helft van het zacht gekookte ei.
Deel het met vrienden!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.
Meer, meer, meer!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.