De crouton van 100% kaas

Terug naar overzicht
Line
Cheesepop snack Cheesepop snack
Hartige taart met cheesepop cheddar
Deze verrassende hartige taart is supermakkelijk te maken.

Hartige taart met tomaten, verse kruiden en Cheesepop Cheddar

15 min + 25 min wachttijd
2 personen

Deze verrassende hartige taart is supermakkelijk te maken. De bodem wordt gevuld met een heerlijke, zelfgemaakte kruidenroomkaas. Top de taart af met tomaatjes en Cheesepop Cheddar en je hebt zo een lekkere maaltijd op tafel staan

Ingrediënten

  • 10 gr ongezouten roomboter
  • 270 gr vers bladerdeeg
  • 2 Roma tomaten
  • 300 gr snoeptomaten mix
  • 3 gr verse bieslook
  • 6 takjes dille
  • 5 takjes tijm
  • 200 gr crème fraîche
  • 400 gr roomkaas
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 takje basilicum
  • 35 gr Cheesepop Cheddar

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een quichevorm (24 cm) in met roomboter en bekleed met het bladerdeeg. Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en leg hier blindbakbonen op zodat de bodem niet rijst. Bak de bodem 25 min. blind in de oven. Laat afkoelen.
  2. Snijd de Roma tomaten in plakjes en halveer de snoeptomaten. Snijd de bieslook en dille fijn. Ris de blaadjes van 4 takjes tijm. Meng de kruiden met crème fraîche, roomkaas, zout en peper tot een kruidenroomkaas.
  3. Vul de quichebodem met de kruidenroomkaas. Verdeel de gesneden tomaten over de roomkaas en garneer met de basilicum, overige tijm en Cheesepops.

Tip

De blindbakbonen kun je ook vervangen door ongekookte rijst.

Deel het met vrienden!

Email dit recept!

Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.


    Ja, ik wil vaker recepten in de mail ontvangen

    Meer, meer, meer!