De crouton van 100% kaas

Terug naar overzicht
Line
Cheesepop snack Cheesepop snack
Krokante spruitjes met spekjes, honing-mosterddressing en Cheesepop Gouda
Als er een groente is waar de meningen over verdeeld zijn, zijn het wel spruitjes

Krokante spruitjes met spekjes, honing dressing en Cheesepop Gouda

15 min
2 personen

Als er een groente is waar de meningen over verdeeld zijn, zijn het wel spruitjes. Maar in dit bijgerecht smaken ze overheerlijk! De krokant gebakken spruitjes combineren we met spekjes, walnoten, luchtige Cheesepop Gouda en een klassieke honing-mosterddressing

Ingrediënten

  • 350 gr spruitjes
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 50 gr ongezouten walnoten
  • 150 gr spekreepjes
  • 1 tl honing
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 35 gr Cheesepop Gouda

Bereiden

  1. Breng een pan met water aan de kook, snijd de spruitjes doormidden en kook 4 min. Verhit roomboter in een pan, leg hier de spruitjes in met de gesneden kant naar beneden en bak 2 min. tot deze goudbruin kleuren.
  2. Snijd de walnoten grof. Verhit een pan zonder boter en bak de spekreepjes in 5 min krokant. Voeg na 3 min. de walnoten toe en bak kort mee.
  3. Meng de honing, mosterd en olijfolie tot een dressing. Voeg eventueel extra honing of mosterd toe naar smaak.
  4. Serveer de krokante spruitjes met de spekjes, walnoten, Cheesepops en honing-mosterddressing.
Deel het met vrienden!

Email dit recept!

Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.


    Ja, ik wil vaker recepten in de mail ontvangen

    Meer, meer, meer!