Paddenstoelenquiche met walnoten, salie en Cheesepop Gouda
20 min + 45 min wachttijd
2 personen
Doorgaans wordt er kaas gebruikt voor de vulling van een quiche, maar in dit recept gebruiken wij een lekker alternatief, namelijk gemalen Cheesepop Gouda! Deze quiche krijgt een herfsttintje door de toevoeging van walnoten en cranberries.
Ingrediënten
- 65 gr Cheesepop Gouda
- 30 gr ongezouten roomboter
- 230 gr vers hartige taartdeeg
- 1 ui
- 100 gr kastanjechampignons
- 100 gr paddenstoelenmix
- 50 gr ongezouten walnoten
- 1 takje salie
- 200 ml slagroom
- 4 eieren
- 100 gr geraspte wortelen
- 50 gr gedroogde cranberries
- 1 tl zout
- ½ tl peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een quichevorm (24 cm) in met 10 gram van de roomboter en bekleed met het taartdeeg. Leg een vel bakpapier op het deeg en leg hier blindbakbonen op zodat de bodem niet rijst. Bak het taartdeeg 10 min. blind in de oven.
- Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en hak de paddenstoelenmix, walnoten en salie grof. Verhit 10 gram van de roomboter in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 min. mee tot deze goudbruin kleuren.
- Maal de helft van de Cheesepop Gouda in een keukenmachine. Klop de slagroom met de eieren los. Voeg de gemalen Cheesepop Gouda, wortel, kastanjechampignons, 40 gram van de walnoten, 40 gram van de cranberries, zout en peper toe. Roer goed door en giet het beslag in de quichevorm. Bak de quiche 35 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit ondertussen de resterende boter in een pan en bak de paddenstoelen 10 min. Voeg de salie toe en bak 2 min. mee.
- Schep de paddenstoelen en salie op de gebakken quiche en garneer met de resterende walnoten, cranberries en Cheesepop Gouda.
Tip: De blindbakbonen kun je ook vervangen door ongekookte rijst.
Deel het met vrienden!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.
Meer, meer, meer!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.