De crouton van 100% kaas

Terug naar overzicht
Line
Cheesepop snack Cheesepop snack
Post Thumbnail
Deze overheerlijke pasta Alfredo krijgt een finishing touch met krokante kaasbolletjes

Pasta Alfredo met Broccoli en Cheesepop

30 min
4 personen

Dit gerecht is hét ultieme gerecht voor alle kaasliefhebbers. Ten eerste heb je daar natuurlijk de romige kaassaus die door de pasta alfredo heen gaat. Vervolgens maak je het gerecht compleet met nog wat mozzarella en als finishing touch bestrooi je het voor serveren met knapperig en krokante Cheesepop kaasbolletjes.

Need I say more? Voeg de kaascroutons wel op het laatst toe zodat ze lekker krokant blijven. En als bonus kun je er nog wat extra naast serveren voor wat extra crunch. Houd er ook rekening mee dat Cheesepop lekker zoutig is. Pas de hoeveelheid zout in het gerecht daarop aan.
Gebruik geen extra zout in het gerecht behalve op de kipstukjes. Verder is het zout van de parmezaan in combinatie met de kaasbolletjes genoeg, maar proef vooral en voeg toe naar wens.

In het oorspronkelijk pasta alfredo gerecht zit geen broccoli, maar wij vonden het wel lekker om er toch wat groente in te verwerken. Ben je geen fan van broccoli, dan kun je dit vervangen door bloemkool, courgette of een andere groente naar keus.
Cheesepop bestaat in een aantal smaken. Voor dit recept van de pasta alfredo gebruikten wij de Cheesepop Cheddar. Het fijne van de kaasbolletjes is bovendien dat ze 100% kaas zijn. Geen gekke dingen toegevoegd!

Ik denk dat Cheesepop trouwens ook heel lekker zou zijn bij een pastasalade zoals deze. Daarbij zou ik de halloumi dan vervangen door de krokante kaasbolletjes.

Ingrediënten

  • 300 gr penne
  • 1 stronk broccoli in kleine roosjes
  • 2 el extra virgin olijfolie
  • 400 gr kipdijfilet
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 60 gr boter
  • peper en zout
  • 60 gr boter
  • 2 teentjes knoflook gepureerd
  • 60 gr bloem
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 bol mozzarella
  • 1 bakje Cheesepop® Cheddar 65g
  • 1 bosje verse basilicum

Bereiden

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en zet apart. Kook de broccoli roosjes voor een minuutje of 5 of tot beetgaar. Giet af en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180˚C en neem een ovenschaal van 20 x 25 cm of een ronde schaal van 25 cm.
  3. Snij de kipdijfilet in blokjes en bestrooi dit met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit een koekenpan met de olie en bak rondom gaar en goudbruin. Zet apart.
  4. Maak nu de Alfredo saus. Hiervoor zet je een steelpan op het vuur en smelt hier de boter in. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee voor een paar seconden. Voeg nu de bloem toe en bak dit even mee om het rauwe van de bloem af te halen.
  5. Meng de slagroom en de volle melk met elkaar en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het bloemmengsel. Breng aan de kook en roer de parmezaanse kaas erdoor. Laat dit even indikken en breng desgewenst op smaak met zout en peper.
  6. In een grote kom doe je nu de penne, broccoliroosjes, de kipstukjes en de alfredo saus. Meng dit even goed door. Verdeel de helft van de pasta over de ovenschaal en daaroverheen de helft van de mozzarella. Doe de andere helft van de pasta erover en eindig met de resterende mozzarella.
  7. Zet de ovenschaal in de oven voor een minuut of 30 of tot het goudbruin is.
  8. Zodra uit de oven bestrooi je de pasta alfredo met de krokante kaasbolletjes. Serveer met de verse basilicum.
Deel het met vrienden!

Email dit recept!

Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.


    Ja, ik wil vaker recepten in de mail ontvangen

    Meer, meer, meer!