


Romige pompoensoep
15 min
4 personen
Ingrediënten
- 2 groentebouillontabletten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 800 ml water
- 1 flespompoen
- 15 g peterselie
- 125 g crème fraîche
- Cupje (65g e) Cheesepop
Bereiden
- Snijd de flespompoen door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook in een soeppan. Voeg hier na 2 minuten de pompoenblokjes aan toe en roer dit 2 minuten lang door.
- Voeg het water aan de pompoen, ui en knoflook toe en wacht tot het kookt.
- Laat de groentebouillontabletten oplossen in het kokende water en laat dit 10 minuten op laag vuur doorkoken.
- Pureer met een staafmixer het geheel en zeef het tot een gladde soep.
- Snijd de peterselie fijn.
- Schep de soep in kommen. Verdeel de crème fraîche, de peterselie en de Cheesepops erover.
Door: Oanh’s Kitchen (Instagram)
Deel het met vrienden!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.
Meer, meer, meer!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.