Thaise pompoensoep met Cheesepop Gouda
30 min
2 personen
Ingrediënten
- 0,5 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1 el rode currypasta
- 400 g pompoen, in blokjes
- 700 ml groentebouillon
- 100 ml kokosmelk
- 2 takjes koriander
- 1 tl chilivlokken
- 30 g Cheesepop Gouda (bakje 65g)
Voeg de ingrediënten direct toe aan je winkelmandje
Bereiden
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten zachtjes aan. Voeg dan gemberpoeder en currypasta toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de pompoen toe en schep goed om. Bak enkele minuten mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai, zodra de soep kookt, het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Serveer de soep met de kokosmelk, korianderblaadjes, chili vlokken naar smaak en de Cheesepop Gouda.
Deel het met vrienden!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.
Meer, meer, meer!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.