Shakshuka met knapperige kaasbolletjes
30 min
2 personen
Ingrediënten
- 1 bakje Cheesepop Gouda (65g)
- 1 grote ui
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 70 gr tomatenpuree
- ½ tl komijn
- 1 blik kerstomaten (4oog)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl chilivlokken
- 3 eieren
- 1 avocado
- 3 takjes koriander
- peper en zout
- ½ vers stokbrood
Bereiden
- Snipper de ui en fruit deze met de olijfolie aan in de pan. Snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn. Bak dit gedurende 5 min. mee totdat deze glazig zijn.
- Voeg dan de tomatenpuree, kerstomaten in blik, komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en laat het geheel 10 tot 15 min. inkoken.
- Maak vervolgens kuiltjes in het mengsel en vul ieder kuiltje met een ei. Plaats de deksel op de pan en pocheer de eieren 3 tot 8 min., in het tomatenmengsel. Zodra het eiwit gestold is, is de shakshuka goed. Laat de eieren iets langer pocheren voor een harde dooier.
- Schil en ontpit de avocado. Snijd de avocado in dunne plakken en hak de koriander grof. Garneer de bovenkant van de shakshuka met plakjes avocado, Cheesepop en koriander. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
- Serveer met het stokbrood om te dippen.
Deel het met vrienden!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.
Meer, meer, meer!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.