Vegetarische Hutspot
30 min
4 personen
Ingrediënten
- 1kg kruimige aardappelen
- 4 middelgrote uien
- 3 grote winterpenen
- 1 bakje Cheesepop Gouda 65g
- 50g ongezouten roomboter
- 100 ml halfvolle melk
- 60 gr boter
- peper
Voeg de ingrediënten direct toe aan je winkelmandje
Bereiden
-
Schil en snijd de kruimige aardappelen in gelijke blokken. Snijd de uien in ringen. Schil en snijd de peen in gelijke plakjes.
-
Verhit een beetje boter in een soeppan en fruit de ui een aantal minuten op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt. Voeg de peen toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg de aardappelen, 1,5 liter water en een snufje zout toe. Breng aan de kook en laat de aardappelen en groenten 20 min. koken tot ze gaar zijn. Giet de pan af.
-
Stamp de aardappelen en groenten met de pureestamper tot een puree. Voeg beetje bij beetje de melk toe, evenals de rest van de boter. Strooi een handje Cheesepop Gouda kaasbolletjes over de hutspot, een heerlijk alternatief voor gebakken spekreepjes, maar dan vegetarisch! Eet smakelijk!
Deel het met vrienden!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.
Meer, meer, meer!
Email dit recept!
Vul een email adres in om dit recept te versturen en blijf op de hoogte van vers nieuws en de lekkerste recepten.